T: 21 27 67 61 · info@arkitektpanduro.dk
Forsiden     Ydelser     Nyheder     Projekter     Om tegnestuen     Referencer
Afgangsprojekt fra Kunstakademiets Arkitektskole.

Projektet er fiktivt . Et geologisk center beliggende på Bornholms nordøst spids 80 m over hav niveau godt 400 meter inde i landet på toppen af Hammerknuden, ved det nedlagte fyr og vejrstation. Et geologisk center med forsker boliger for geologer og studerende, der ønsker at opholde sig periodevis på stedet og forske i den bornholmske granit.

Til centret knyttes et offentligt hus der henvender sig til turisten, entusiasten, den interesserede eller den vandrende, der passerer stedet. Huset rummer en udstillingsdel, der introducerer den besøgende til øens geologiske historie, en café, bibliotek, medielokaler, en vejrstation samt et stjerneobservatorium. Den besøgende får adgang til den bemandede vejrstation om dagen og om aftenen når mørket har sænket sig over knuden, er der mulighed for at komme op i observatoriet, hvor astrologen står klar med fremvisning af stjernekort og stjerne kigning gennem teleskopet.

Store Fyr og vejrstationen var tidligere vigtige brikker i forbindelse med trafikken i Hammerodde farvand. Med centret ønsker jeg at genskabe denne balance mellem naturen, farvandet omkring hammerknuden, stedets geologi og forene de vejrlige fænomener med undergrunden – geologien. På denne kæmpemæssige granit rundklippe, som hammerknuden er, fremstår geologien stærkt eksponeret, rå og uspoleret.